woensdag 11 april 2012

Koken en bakken.




Links boven aan
Een bol met olie in gekneden het duurt gewoon langer tot dat de klei verhard in de buiten lucht ongeveer 1,5 dag. Wanneer het zonder olie is duurt het ongeveer een dag.

Zie rechts boven
Verschillende dingen hebben we hier gedaan. Om te beginnen hebben we klei gebakken in de koekenpan. Gaat redelijk snel en het word een hard stuk.

Rechts onder
Dit keer hebben we eerst de klei ingesmeerd met zonnebloemen olie. De snelheid van het hard worden neemt sterk toe, alleen word de klei wel broos en brokkelt uiteindelijk al af in de pan.

Links onder
De klei hebben we eerst gedraaid in een wringende beweging. Deze hebben we weer in gesmeerd met olie en daarna in een pan gedaan met kokend water. Het lost uiteindelijk helmaal op het resultaat zie je in de glazen potjes. Links is klei gekookt zonder olie +/- 10 sec daar zijn nog kleine overblijfsels en rechts is de klei met olie waar het een papje is geworden en uiteindelijk wanneer het water stil licht een zandbodem word met de olie boven in het water.

In het midden
De klei is eer gedraaid in een wringende beweging en hebben we gebakken. Deze word hard maar is erg breekbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten